Nya kontorshotell i Stockholm 2023

Coworkingmarknaden fortsätter att visa en imponerande tillväxttakt, och 2023 är inget undantag. Antalet nya kontorshotellsanläggningar som öppnar under året är ett tydligt bevis på den ökade efterfrågan på flexibla arbetsutrymmen. Från pulserande stora kontorshotell i city till charmiga små kontorshotell i gamla stan, erbjuder 2023 en spännande mångfald av coworkingplatser för företagare och yrkesverksamma.

År 2022 visade sig vara ett rekordår för coworkingindustrin i Stockholm, med hela 33 nya kontorshotellsanläggningar som öppnades, vilket motsvarade en imponerande ökning av arbetsutrymmen med totalt 64 000 kvadratmeter. Den genomsnittliga tillväxttakten låg på 21%, oavsett om man betraktade områden som Central Business District (CBD), områden inom tullarna eller områden utanför innerstaden. Det var en övertygande signal om att coworkingkonceptet hade blivit en viktig del av arbetslivet för många stockholmare.

Inför 2023 förväntas tillväxten fortsätta, även om etableringstakten ser ut att vara något lugnare än det föregående året. Hittills har vi identifierat 10 nya kontorshotellsanläggningar som tillsammans erbjuder 35 020 kvadratmeter arbetsutrymme. Även om den aktuella tillväxttakten är 9,5%, är det viktigt att notera att siffran förväntas öka under resten av året.

Stockholms coworkingmarknad är dynamisk och under ständig förändring. Nya aktörer gör sitt intåg och befintliga aktörer expanderar sina verksamheter. Den ökande populariteten för coworkingplatser beror på dess flexibilitet, kostnadseffektivitet och möjlighet att skapa en inspirerande arbetsmiljö för yrkesverksamma i alla branscher. Dessutom främjar coworking-konceptet samarbete och nätverkande, vilket gör det till ett attraktivt val för entreprenörer och företagare som vill vara en del av en växande gemenskap.

Sammantaget ser 2023 ut att bli ännu ett spännande år för coworkingindustrin i Stockholm. Med en stadig tillväxttakt och ett varierat utbud av coworkingplatser, har yrkesverksamma möjlighet att hitta det perfekta arbetsutrymmet som passar deras behov och arbetsstil. Coworkingmarknaden fortsätter att forma arbetskulturen och erbjuda innovativa lösningar för framtidens arbetsliv.

Vilka kontorshotell öppnar i Stockholm under 2023?

  • Helio Peter Myndes Backe 1600kvm kontor
  • Regus Barkarbystaden 1200kvm kontor
  • Spaces Lilla Nygatan 3000kvm kontor
  • iOffice Olof Palmes Gata 11 4100kvm kontor
  • iOffice Vasagatan 12 3000kvm kontor
  • Vasakronan Götgatan 3800kvm kontor
  • Convendum Brahegatan 3700kvm kontor
  • Convendum Drottninggatan 29 4000kvm kontor
  • Convendum Löfströms Allé 4120kvm kontor
  • Convendum Birger Jarlsgatan 6800kvm kontor

På listan ser vi Covendum flertalet gånger. Covendum expanderar i en imponerande takt och förväntas ha över 70 000 kvadratmeter i Stockholm vid årets slut 2023. En annan framstående aktör som också växer snabbt är iOffice, vilka har etablerat flera nya anläggningar i Stockholm under 2022 och fortsätter att expandera under 2023 genom att ta över lokalerna på Vasagatan 12 efter Daniel Wellington.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.